Gomasio, så gör du

Gomasio

Gomasio är en japansk krydda som du enkelt gör själv. Den kan användas i precis allting.
Om jag tänker vår svenska vanliga mat så skulle jag strö den över en sallad. Kanske över pasta, om jag nu åt pasta 😉

Det du behöver är sesamfrö och salt, en stekpanna och en mortel. Går du all-in och vill göra det som i Japan så skaffar du en Oribe som är en skål med räfflad insida.
Till den har du en Hinoki som är en liten trästav.

Så här gör du Gomasio

Tag 10 delar sesamfrö och 1 del salt. En del kan ju vara en tesked t.ex.

Lägg detta i en stekpanna (teflon) på hög värme
Rör hela tiden i blandningen med en träsked, rör i cirklar och se till att du rör bland allt. Det ska inte bli bränt.


Efter några minuter märker du att blandningen blir mjukare och hänger ihop lite mer.
Du ska nu hälla detta i en mortel och “mosa” ihop allt så att det blir mer likt en grynig pasta.

Nu är det klart! Smaka på blandningen.
Vill du köpa Oribe och Hinoki, här är länken till vår webshop.. 

Mums så gott tycker jag.