Tro, hopp och kärlek

Tro, hopp och kärlek

Tro, hopp och kärlek på mitt vis

Tro, hopp och kärlek har använts som symbol av sjöfarare och det har varit vanligt att tatuera in symbolen som består av ett kors, ankare och ett hjärta.

Jag väljer min egen definition av dessa tre ord, bara för att det är så bra att välja sina egna sanningar som ger mening.

Jag tänker så här;

Tro

– jag är inte troende i den bemärkelsen att jag tror på någon gammal man som kallas Gud, inte heller på någon annan gestalt. Däremot så gillar jag att tro på saker mer som en filosofi över tillvaron på jorden. Det är viktigt för mig att vara engagerad i olika projekt, saker jag tycker är kul att utveckla, lära mer om, testa etc. Min tro är att tillvaron ger massor av utrymme att utforska saker. Att välja vilka personer som ger mig något. Gillar ju också Wabi-sabi som är en japansk filosofi som jag tagit till mig och accepterat. Den går ut på att inse att:

  • Ingenting är för evigt
  • Ingenting blir klart
  • Ingen/Inget är perfekt.

Sug på den ett tag och kanske inser du att det är ett himla skönt förhållningssätt till livet.

Hopp

– För mig blir hopp det som är resultatet av något jag själv kan påverka. Tur kan jag inte förlita mig på. Jag själv sätter ramarna, målen och utför arbetet. Och jag hoppas att det blir precis så som jag tänkte. Och blir det inte det så är det inte katastrof eftersom det alltid finns parallella projekt som upptar min tid och mitt intresse. Hopp kan också betyda att jag vågar, våga hoppa. Inte vara rädd för vad som händer. Inte rädd att misslyckas som är ett ord som används av personer som inte ingår i min krets. Att fokusera på eventuella brister eller oförmåga triggar inte mig.

Kärlek

– Det är förtroende, tillit, vänskap. Kärlek till någon är att vilja gå över glödande kol för att hjälpa vederbörande. Och det kanske är så att ärlig riktig kärlek uppnås bäst då det finns blodsband. Kärlek betyder också kärlek till livet, till att leva, till att kunna välja vad jag vill. Kärlek för mig är inte förälskelse som alltid kommer att bytas ut till något annat i slutändan. Jag kan bli förälskad i en snygg kudde, och den kan jag byta ut utan att det berör mig.

Det blir easy living för mig.
Vad tror du på?