matcha glass

Matcha glass

Matcha glass som du gör på bara tre ingredienser.

Du behöver:

  • 5 dl vispgrädde
  • En burk kondenserad mjölk
  • Matcha te

Vispa grädden i en bunke och när den känns som normalt vispad så tillsätter du hela burken kondenserad mjölk.

Rör runt och blanda dem noga.

Tillsätt matcha te efter smak. Prova dig fram och smaka av.

Jag som gillar den speciella matcha smaken tar ca två riktigt rågade matskedar.

Täck glassen med folie eller lock och ställ i frysen. Ta fram den en stund innan du ska servera.

Det här grundreceptet kan du naturligtvis smaksätta hur du vill. Byt ut tepulvret och prova det du gillar. Jag har gjort saffranglass till jul och även provat att blanda godisbitar och bjudit barn på.

Här har jag serverat glassen i en japansk trälåda som ibland används till att servera sake. Men även mat kan serveras i den här lilla fina trälådan.

Här hittar du till produkten i min webshop med japanska saker.

Vill du ha fler tips på matcha recept så har jag gjort några rawbollar som också är supergoda.
Här hittar du det