Japansk potatissallad med en något syrlig smak är fantastiskt gott och skiljer sig en aning från de svenska varianter vi kanske är vana vid. Syran ger dina smaklökar en liten kick som bryter av och gifter sig fint med andra smaker.
Receptet har jag fått från en matglad person i Japan och jag tycker att det går att få till med vanliga svenska råvaror. Receptet är angivet i gram så du behöver en hushållsvåg för att förstå hur mycket det ska vara av varje råvara.
Den här satsen räcker till 4-6 personer om det är ett tillbehör till annat, just på det sättet som man äter i japan, många små fat och skålar med olika goda saker som bildar en härlig måltid.
Ingredienser:
- 200 gr kokt kall potatis
- 50 gr rå morot
- 70 gr gurka
- 30 gr kokt skinka
- 50 gr gul (eller röd) lök
- 1 hårdkokt ägg
- Salt, vinäger och majonäs
Tärna allt i knappt cm stora bitar och blanda ihop, smaksätt med salt och vinäger. Jag tycker om syran och tar kanske en dryg matsked vinäger.
Majonäsen är det sista du tillsätter och gör det till den mängd du vill och vilken krämighet du önskar.

Vi säljer också japanska saker och om du klickar på knappen så kommer du till webshopen.