Gammalt och nytt

Gammalt och nytt i skön blandning

Ta hand om noga utvalda gamla saker och blanda med nyinköpta saker kan bilda en historia som sträcker sig från dåtid till nutid, fyll på då och då för att skapa en tidslinje.
Välj gammalt som du har en relation till, något som fanns hemma hos en gammal släkting, något som du tyckte var väldans fint när du var barn även om det idag inte är det snyggaste du sett och du skulle förmodligen aldrig komma på tanken att köpa just den saken idag.

Jag spenderade helgen på Gotland, i Visby där jag föddes för många år sedan. I Visby har mina föräldrar ett gammalt hus som är det sötaste lilla hus jag kan tänka mig. Ursprunget, huset som ligger längst med gatan är byggt 1740 och ligger på platsen av borggården på det gamla slottet, Visborgs slott som sprängdes och revs när Danmark tvingades lämna tillbaka Visby till Sverige på slutet av 1600 talet.
I det här huset har släktens minnen samlats och blandats upp med moderna nya saker som en dag blir minnen de också.
Jag gillar det minimalistiska och enkla rena material. Jag gillar att städa ur sådant som inte har något värde och lämna mer plats för det som faktiskt betyder något.

Jag tycker att det är häftigt att se att saker kan fungera ihop så länge det finns en tanke och ett genuint material i prylarna.

Vi hittar kanske inte några färgade ljuslyktor från de stora kedjorna i detta hus, men det finns helt klart moderna nytillverkade prylar.
Tillsammans med barn och barnbarn fortsätter historien och blir till framtid.

Och en dag ska jag nog flytta tillbaka till Visby. Det går ju faktiskt ganska bra att pendla mellan Stockholm och Gotland.