Rostade kikärtor

Lite nyttigare snacks till sommardrinken.

Dessutom mättande.

Ta en eller två förpackningar (burkar) kikärtor. Skölj och låt rinna av så att de är torra.

Blanda lite olivolja och 2-4 vitlöksklyftor som du pressar i oljan.

Blanda ihop och strö över bakplåtspapper på en plåt.

Ugnen på 200 grader och in med plåten i 30-35 minuter. Kolla med din egen ugn, ska inte bli brända men ngt knapriga.

Kikärtorna kan “poppa” lite i ugnen…

När de är klara låter du dem torka och rinna av på hushållspapper. Strö över kryddor du gillar.

Jag gillar chili, ramslök och salt 😋

Servera nygjorda på samma sätt som nötter.

Jag har även gjort detta på torra ekologiska kikärtor som fick ligga i blöt 12 timmar innan lätt kokning.

Näringsvärde 100gr:

Kcal: 103,8

Protein: 4,6 gram

Fett: 4,9 gram

Kolhydrater: 7,1 gram