Lite nyttigare snacks till sommardrinken.
Dessutom mättande.
Ta en eller två förpackningar (burkar) kikärtor. Skölj och låt rinna av så att de är torra.
Blanda lite olivolja och 2-4 vitlöksklyftor som du pressar i oljan.
Blanda ihop och strö över bakplåtspapper på en plåt.
Ugnen på 200 grader och in med plåten i 30-35 minuter. Kolla med din egen ugn, ska inte bli brända men ngt knapriga.
Kikärtorna kan ”poppa” lite i ugnen…
När de är klara låter du dem torka och rinna av på hushållspapper. Strö över kryddor du gillar.
Jag gillar chili, ramslök och salt 😋
Servera nygjorda på samma sätt som nötter.
Jag har även gjort detta på torra ekologiska kikärtor som fick ligga i blöt 12 timmar innan lätt kokning.
Näringsvärde 100gr:
Kcal: 103,8
Protein: 4,6 gram
Fett: 4,9 gram
Kolhydrater: 7,1 gram