Japansk gurksallad

Japansk gurksallad

Japansk gurksallad

Japansk gurksallad kräver inte så många ingredienser.
Japansk gurka är mindre och jag tycker den är lite fastare i sin form.
Ibland går det att hitta den här typen av gurka i vanliga mataffärer, iaf på Lidl har jag hittat den.

Du behöver: 
1 gurka, det fungerar med våra vanliga gurkor
Risvinäger
Salt
Socker
Sesamfrö
ev. lite chiliflakes om du gillar sting i maten…

Börja med att dela gurkorna på mitten och halvera dessa delar.
Gröp ur kärnorna med en tesked.

Använd en osthyvel eller en bred skalare (vanligt i Japan och finns t.ex. på Muji)
Riv långa remsor längs med gurkans längd.

Använd hushållspapper och torka ur så mycket vätska du kan.

Blanda ihop; 
3 tsk risvinäger
1 tsk socker
0,5 tsk salt
3 tsk sesamfrön, ljusa eller svarta
Lägg i den strimlade gurkan, rör försiktigt runt och låt dra en stund i kylen. Klart!