Det är bra att ha snabba och enkla favoritrecept att ta till när tiden ska räcka till mycket.
En av mina favoriter som kan varieras i massor är stekt finstrimlad vitkål som jag smaksätter efter humör.
Idag blev det strimlad morot, vitkål, sesamfrö, japansk soya, några droppar sesamolja och skivad vitlök.
Jag börjar med att strimla allt, smälter smör i stekpannan, slänger i vitlöken först och därefter grönsakerna som får steka ihop. Några varv med pepparkvarnen och en nypa salt efter smak.
Därefter tillsätter jag sesamfrö, sesamolja och soja.
Jag gillar när det är lite tryck i maten och därför tillsätter jag Spiracha chili sauce.
Just idag stekte jag också några Shiitake svampar.
Häller upp allt i en skål och äter med pinnar.
Perfekt kvällsmat som passar i mitt soffhörn.
Vitkål är en billig och god råvara som blir så mycket godare när den är tillagad tycker jag.
Snabbmat när den är som bäst.