Semesterlängtan

Tankar om semesterlängtan

Semesterlängtan…

Semesterlängtan hör jag från många och kan framförallt utläsa glädjen över att semester är i antågande i social medier.
Glädjeyttringar haglar och jag tänker att det kanske är lite synd om de folk som längtar så mycket efter att vara lediga. Har de så intetsägande arbete tänker jag?
Samma sak kring ”happy Friday” utropen. Glädje över ledighet och kanske är det samma personer som längtar efter den dagen då pensionsålder och alla sparade pensionspengar betalas ut. Om de nu har sparat tillräckligt mycket för det lata leverne som de önskar sig.

Som den entreprenör jag är så har jag inte riktigt samma syn på ledighet. För mig är dagar, vardag som helg fyllda med glädje att skapa idéer, genomföra idéer och skruva och vända på olika saker.

Att göra saker

Jag gillar att göra saker, om det är arbete eller fritid är egalt. Skillnaden kanske kan uttryckas i om görandet ger några inkomster. För mig är det ingen större skillnad. Vill jag peta mig i naveln en tisdag förmiddag så gör jag det.
Umgås jag med familj och vänner så GÖR jag det, ger knappast någon inkomst men jag gör ju något 🙂

Varför är det ok att göra saker som inte ger inkomster om det i allmän uppfattning kategoriseras som fritid. Spela golf, bygga veranda, vandra i berg eller vad det än är. Det är väl sådant folket gör på lediga helger och kanske semester?

Resa hörde förr till semestergöromålen, och gör det fortfarande för många. Idag reser vi ofta och besöker platser när och fjärran på långhelger. Det kan vara mitt i en bokslutsperiod eller högtrycksförsäljning och ändå tar vi oss tid att resa.

En fredagstanke när det närmar sig semesterstart för en del. en ganska oviktig reflektion men gillar liksom ibland att skriva ner saker jag tänker på. I dag blev det här som jag skrev detta.

Kanske är det bara ett mindset, …det också. Och att följa strömmen där ”alla” gillar fredagar och lata dagar.

Ha en härlig semester när du nu väljer att ha den 😉