Elefantöron

Växter och gröna fingrar..

Elefantöron och jag, eller parasollpilea som de egentligen heter.
Under större delen av mitt liv har jag haft ett växtfritt hem. Jag fick inte växter att överleva och de såg ofta ledsna och sorgsna ut.
Alltså bestämde jag mig för att jag inte har så gröna fingrar och jag ska helt enkelt inte ha några växter. Länge var det en sanning som jag förhöll mig till.

Vem vill ha ett hem med ledsna blommor??

När jag skulle sälja en lägenhet för 3 år sedan så sa stylisten att jag kunde köpa några växter till fotograferinen. Lydig som jag är så gjorde jag så.
Dessa blommor ville minsann inte dö och har med åren blivit några långhåriga gröna sköna växter som jag tom planterat om vid några tillfällen. De verkar trivas tillsammans med mig, vilket inte gubben som jag levde med gjorde och som blev anledningen till att lägenheten skulle stylas och säljas 🙂

Alltså lever jag nu tillsammans med olika växter som jag drivit upp från små skott och vi kommer alldeles utmärkt överens. Dessa elefantöron är det senaste tillskottet och de får stå helt ensamma och bara sprida liv över rummet. Gillar dem väldigt mycket.

Inser idag att växter faktiskt skapar ett trevligt hem och vill inte vara utan dem längre.
Tänk att det går att lära om.
Mer om livsstil, japansk minimalism och webshop med japanska prylar till hemmet hittar du här.