Japanskt stekt ris

Japanskt stekt ris med vitlök ガーリックライス

Japanskt stekt ris med vitlök och persilja är gott som det är eller tillsammans med något. Vitlöken och smöret ger det stekta riset en väldigt god smak.

Du behöver:

Japanskt ris (sushi ris) som är korta riskorn
Smör
Vitlök
Persilja

Detta är ett enkelt recept och om du har lärt dig att uppskatta det japanska riset så kokar du mer än du behöver och använder till fler rätter. T.ex Onigiri som kan liknas med en smörgås av ris och insvept i ett ark sjögräs.
Eller så gör du stekt ris med smak av smör och vitlök, det är gudomligt gott.

Japanskt stekt ris med vitlök

Ta en ordentlig klick smör, så att du nästan skäms 🙂
Hacka vitlök, om jag gör två portioner så tar jag två vitlöksklyftor.
Lägg vitlöken i det bubblande smöret i din stekpanna.
När doften sprider sig och du börjar bli hungrig och sugen så häller du i riset som blev över från igår. Vitlöken ska alltså inte bli bränd.
Under tiden som riset steks så hackar du persilja.
Rör runt i riset så att det inte bränns men får en lätt smörstekt yta.
Hällöver persilja när det börjar närma sig en färdig rätt, blanda runt.

Japanskt stekt ris med vitlök

Häll upp i risskål och ät som det är, eller stek stora räkor och lägg ovanpå.
Som du förstår kan du variera detta på många sätt.
Men lova att prova och se vad du tycker om den smöriga vitlökssmaken, mums.

Voila, Japanskt stekt ris med vitlök!

Den här sidan drivs av Najs of Sweden som är en webshop och vi är specialiserade på Japanska saker. Egen import där allt garanterat är tillverkat i Japan. Varje liten sak är laddad med massor av kärlek

Välkommen att besöka webshopen.